Louw Post
Uitvoerder

Bouwkundige begeleiding met een sociale touch

“Als bouwkundig uitvoerder bij Talen Vastgoedonderhoud zet ik mijn kennis en ervaring in bij (energetische) projecten. Ik ben zichtbaar aan de voorkant van de uitvoeringsfase. Ik stuur personeel aan, bewaak de planning en coördineer het project.  Vorig jaar heb ik met succes een renovatieproject in Kampen afgerond. Momenteel werken we in Emmeloord om 140 woningen all-electric te maken (Flats Urkerweg in Emmeloord). Alles is lean gepland, waardoor het werk zo efficiënt mogelijk wordt ingedeeld.

Het contact met de bewoners start al vroeg in de fase van een project. Voor mij begint dat met de warme opname. Op zo’n moment nemen we een kijkje achter de voordeur. Daar brengen we in kaart in welke staat het huis verkeerd. We brengen de binnenzijde van de woning in kaart en komen we in contact met de bewoners. Woont iemand alleen of is het een groot gezin? Gaat het om oudere mensen of zijn er veel huisdieren? We willen de bewoners echt leren kennen.

De hele dag door heb ik contact met mensen; collega’s, onderaannemers en bewoners. Daarom is het belangrijk dat ik naast mijn technische kennis ook een sociale kant heb. Je moet echt een ‘mensenmens’ zijn om dit werk goed uit te voeren. Het werk dat we doen heeft een hoop impact op de bewoners. Er vindt een grote verandering plaats in hun huis – in hun privéleven. Daar moeten we op een goede en integere manier mee omgaan.

In mijn werk is geen dag hetzelfde. Elk project is uniek en ook binnen een project is elke dag een uitdaging. Het moment dat we een project afronden en het resultaat kunnen zien is fantastisch.”