Mercatus en Talen Vastgoedonderhoud ondertekenen overeenkomst

Vandaag tekenen Ton Beurmanjer (directeur Mercatus) en Emiel Talen en Mark van der Graaf (directeuren Talen Vastgoedonderhoud) een samenwerkingsovereenkomst om 140 woningen in de flats Hulkesteijn, Nijenbeek, Verlehorst en Old Putten aan de Urkerweg in Emmeloord all-electric te maken.

In maart van start

Begin maart start het team Talen/Mercatus in de Verlehorst en in juli 2020 is deze flat klaar. In het laatste kwartaal van 2019 zijn al drie woningen als proef gerenoveerd. Zo is ervaring opgedaan met de bouwwerkzaamheden, hebben bewoners al kunnen zien wat er bij komt kijken en wordt de kennis gebruikt om overlast tot een minimum beperken.

Een duurzaam gebouw

Een omvangrijke klus waarbij de woningen aan de buitenzijde volledig worden vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt. De vier gebouwen staan aan een toegangsweg van Emmeloord op een beeldbepalende locatie. Mercatus heeft daarom ook veel aandacht voor de uitstraling van de flats. De nieuwe buitenschil van de gebouwen krijgt een moderne uitstraling. De woningen worden heel goed geïsoleerd waardoor het comfort verbetert.

All-electric duurzaam opgewekt

De flats worden all-electric uitgevoerd. De benodigde energie wordt per flat duurzaam opgewekt door 176 zonnepanelen in combinatie met een bodem warmtepomp. Deze energie wordt gebruikt voor warm water en verwarming in de woning. De opgewekte energie wordt zo gebruikt in het gebouw en de overtollige energie van de zonnepanelen wordt teruggeleverd aan het energienet.

Op dit moment worden de flats ‘waterstof-ready’ gemaakt. In de toekomst kan mogelijk op deze wijze het tekort aan duurzame stroom in de wintermaanden opgevangen worden zonder gebruik te maken van stroom uit het net.