Heino Hoekstra
Bouwkundig uitvoerder

Elk project heeft een andere aanpak nodig

“Als uitvoerder bij Talen Vastgoedonderhoud houd ik mij vooral bezig met binnenrenovaties: badkamers, toiletten, keukens en dakrenovaties,” aldus Heino Hoekstra. “Maar eigenlijk kun je mij overal voor inzetten. Vanuit mijn functie maak ik deel uit van het projectteam en stuur ik de werkzaamheden op het project aan. Ook voer ik gesprekken met de bewoners. Inmiddels werk ik ruim twintig jaar bij de vestiging Talen Noord en ken ik alle ins en outs uit het wereldje.

De variatie in mijn werk zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Elk project is uniek, elke woonwijk is anders en de bewoners zijn nooit hetzelfde. Die veelzijdigheid maakt het voor mij leuk.

Het eerste contact met de bewoners is een belangrijk moment. Het project start en eindigt bij de bewoners. De eerste gesprekken die we hebben zijn vooral informatief. Ik vertel wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen verwachten. Twee weken voordat de werkzaamheden starten, ga ik weer langs. Dan nemen we alles nog een keer door. Ook overhandig ik de bewoners een kalender waarop te zien is wat we per dag doen. We zorgen ervoor dat ze helemaal op de hoogte zijn. En zijn er onduidelijkheden? Dan leggen we het gewoon nog een keer uit.

Op het moment dat werkzaamheden starten, willen we zo snel mogelijk door. De samenwerking binnen het team en de communicatie met de bewoners is dan essentieel. Hoe sneller de doorlooptijd, hoe minder overlast een bewoner ervaart. Niet iedereen staat te springen als we bij hen thuis aan de slag gaan, maar op het moment dat ze het eindresultaat zien, komt er toch vaak een leuke reactie. Uiteindelijk zijn de meeste mensen heel blij met hun gerenoveerde woning – en natuurlijk met hun nieuwe badkamer of toilet.”