Verduurzaming en renovatie 304 woningen in Arnhem

Voor Vivare voeren wij onderhoud uit aan 304 woningen in Geitenkamp in Arnhem. Wij verduurzamen en renoveren de woningen in deze bijzondere wijk, zodat de bewoners weer veilig en comfortabel kunnen wonen.

Geitenkamp is een Arnhemse wijk gebouwd tussen 1920 en 1930 op de stuwwallen van Arnhem die zijn ontstaan in de ijstijd. De wijk ligt tegen een heuvel, in de volksmond ‘de geitenbult’ genoemd, en is in 1918 ontworpen door ir. W.F.C. Schaap – de toenmalige directeur van Gemeentewerken. Ze is zelfvoorzienend met een marktplein met winkels en een café. Geitenkamp is bijzonder omdat het een van de zeldzame voorbeelden is van pittoreske stedenbouw in Nederland en opgezet als tuindorp. Onderscheidend zijn de grote hoogteverschillen, waardoor de wijk terrasvormig is opgebouwd, én de karakteristieke bouwstijl met huizen en poortjes. Dit alles maakt de wijk uniek voor Nederland; sinds 2008 is de wijk een rijksbeschermd stadsgezicht met monumenten.

Voor Vivare voeren wij onderhoud uit aan 304 woningen in Geitenkamp. Dit onderhoud is nodig om er de komende jaren prettig te kunnen blijven wonen. We gaan de woningen isoleren: enkel glas vervangen we voor HR++ glas, waar nodig vullen we de spouwmuur bij én het dak wordt geïsoleerd. Bij een betere isolatie hoort ook betere ventilatie. Door het aanbrengen van mechanische ventilatie blijft de lucht in de woning fris en gezond. Ook worden de woningen veiliger: we keuren de elektrische- en gasinstallatie en plaatsen rookmelders. Dit is een kleine greep uit de werkzaamheden die we bij dit project mogen uitvoeren: na het onderhoud hebben de bewoners een woning waarin het veilig en comfortabel wonen is.