Ons bedrijf bestaat uit vier vestigingen waar bevlogen collega’s werken die zich lid voelen van de ‘Talen familie’. Én zich met hart en ziel inzetten voor hun vestiging. Zo ook team Talen Zuid.

Bij team Talen Zuid ‘zit het wel snor’: er wordt hard gewerkt, maar ook veel lol gemaakt.

Een team dat een vestigingsdirecteur heeft die, mocht dat nodig zijn, ook zelf calculeert. Iemand die niet terugdeinst van enige uitdaging, net als zijn team. Het gaat hier over Martijn van der Wal, vestigingsdirecteur van Talen Zuid. Hoe zou hij ‘zijn’ team van mensen beschrijven als je het op de man af zou vragen? Dat is niet in een paar regels klaar.

Hij heeft namelijk wat vergelijkingsmateriaal. Na het behalen van zijn HTS-diploma in 2001 begon hij bij Talen Midden als calculator/werkvoorbereider. Een paar jaar later verhuisde hij naar Talen West. Daar zou hij ruim twaalf jaar blijven, om daar meerdere functies te vervullen.

Nieuwe start met een vertrouwd gevoel

Soms is een duwtje in de rug nodig om een stap te zetten, letterlijk en figuurlijk. Martijn nam even afscheid van het familiebedrijf Talen Vastgoedonderhoud, maar na een maand afwezigheid wist hij één ding zeker: ‘Ik wil terug’. Het gemis van échte mensen, een fijne samenwerking, een team waar je op kunt bouwen was te sterk. En zo kwam Martijn weer bij Talen in dienst als manager bedrijfsbureau, alleen nu bij de vestiging Talen Zuid.

Dat voelde voor hem persoonlijk als een nieuwe start. Nieuwe energie, nieuwe mensen om hem heen, een nieuw team, maar wel met het vertrouwde gevoel van Talen. Iets wat kenmerkend is, volgens hem. Er heerst een goede werksfeer, een vertrouwensband. Je kunt op elkaar rekenen. Een teamgevoel pur sang. Hij hoefde dan ook niet te aarzelen toen hij begin 2020 werd gevraagd om vestigingsdirecteur van Talen Zuid te worden.

Goede resultaten van het team

En bij een nieuwe kans horen ook nieuwe uitdagingen. Het team van Talen Zuid heeft als grootste belang om de al aanwezige stabiliteit en continuïteit te blijven waarborgen. Daar werkt iedereen letterlijk en figuurlijk aan mee. Het is belangrijk dat mensen zich fijn voelen in het team: of het nou binnen op kantoor is of buiten op de werkvloer. Bij het team van Talen Zuid ‘zit dat wel snor’: er wordt hard gewerkt, maar ook veel lol gemaakt.

De energie die er heerst bij Talen Zuid is terug te zien in de tevredenheidsonderzoeken, zowel van medewerkers als opdrachtgevers. Keer op keer zijn de resultaten goed. En dat is iets waar het team van Talen Zuid met recht trots op kan zijn! Maar bescheiden als ze zijn, zullen ze dat wellicht niet hardop uitspreken; de ‘doe maar normaal’-mentaliteit overheerst.

Mentaliteit van Talen Zuid

Deze mentaliteit staat synoniem voor het team van Talen Zuid. Wat niet wegneemt dat ze zich constant blijven innoveren en ontwikkelen: deze bereidheid vind je overal terug binnen dit team. De korte lijnen onderling, de open cultuur die er heerst, de ‘we doen het samen’-mindset bij iedereen: het loopt ‘gewoon fijn’. Of, zoals Martijn het zegt: “Bij het team van Talen Zuid werken mensen zonder poespas. We willen ons werk gewoon goed uitvoeren.”

En dat moet ook: want sinds 2010 is Talen Vastgoedonderhoud gaandeweg veranderd van een (planmatig) onderhoudsbedrijf naar totaalonderhoudsbedrijf.

Toekomstplannen

Daar waar het team van Talen Zuid veelal de projecten rondom Nijmegen uitvoert, willen ze werken aan een verdere uitbreiding van hun werkgebied. En daar ligt een mooie ambitie.

Het team werkt er keihard aan om deze ambitie waar te maken. Samen zorgen ze voor een stabiele organisatie, die in vol vertrouwen verder kan groeien. En de vestigingsdirecteur is daarin altijd ‘één van hen’.

 

 

 

 

 

 

 

 


Familiebedrijven maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Talen Vastgoedonderhoud is daar één van, sinds 1928.