Ons bedrijf bestaat uit vier vestigingen waar bevlogen collega’s werken die zich lid voelen van de ‘Talen familie’. Én zich met hart en ziel inzetten voor hun vestiging. Zo ook team Talen West.

Er heerst zoveel enthousiasme in dit team. Binnen én buiten; op kantoor én op de projecten.

Het eerste wat je te zien krijgt als je een (digitale) meeting start met Frans Kaart, vestigingsdirecteur van Talen West, is de ontwerptekening van de nieuwe vestiging van de vestiging en haar team. Een prachtig, modern pand dat naar verwachting eind dit jaar wordt opgeleverd. Iets waar het team heel trots op is. En daar is ook alle reden toe. 

Talen West is een florerende vestiging met een rijke historie. Lang geleden is de vestiging ontstaan door de overname van een schilders- en isolatiebedrijf in Dronten. Wat nu het kantoor van de vestiging is, was vroeger voor een groot deel verfwinkel.

Vertrouwen en vooruitkijken

Eén van de eerste zaken die bij Frans op de ‘to do list’ stond toen hij 1 januari 2020 begon bij Talen West, was het nieuwe pand. Dat dit er komen gaat, is echt een ‘lang gehoorde twijfel die verdwijnt’, zoals hij het zelf omschrijft. Hij wil samen met de mensen van team Talen West verder bouwen aan nieuwe, innovatieve oplossingen. En daar past dit nieuwe pand perfect bij; het geeft een extra stimulans. Voor hen, maar ook naar opdrachtgevers toe.

Een goede omgang met je opdrachtgevers, dat vinden de mensen van Talen West belangrijk. Alleen op die manier bereik je mooie resultaten. Wat ook kenmerkend is, is dat zij altijd proberen innovatief te zijn. Om positief mee te denken. Nét even iets meer te laten zien dan het reguliere. Met verrassende oplossingen te komen, wat niet altijd het meest kostbare hoeft te zijn – maar wel het meest passende. Met andere woorden: denken vanuit de klant. En dat begint met huisregel 1: vertrouwen naar elkaar toe.

Opdrachtgevers fan maken

Alleen als je dat vertrouwen hebt, kun je verder bouwen. En opdrachtgevers ‘fan’ van je laten worden. Dat is volgens Frans essentieel voor alles wat je met elkaar afspreekt. Aan de resultaten te zien van afgelopen jaren, zijn er veel ‘fans’ bijgekomen. Opdrachtgevers waarmee langdurige, stabiele samenwerkingsverbanden zijn opgebouwd. Daarbij speelde de opkomende vraag naar ketensamenwerking een belangrijke rol. De werkzaamheden bij Talen West veranderden. Met als voorbeeld het toenemend contact van Talen-mensen op de projecten met de bewoners. Talen Vastgoedonderhoud heeft hiervoor een team van bewonersbegeleiders in dienst, twee ervan werken bij team Talen West. Zij zorgen voor de bewoners tijdens renovatiewerkzaamheden aan hun woning; zij bieden hen een luisterend oor en een helpende hand.

En daar waar het ‘fan maken’ voor opdrachtgevers geldt, geldt dat ook voor de mensen die bij Talen werken. Frans kan niet ontkennen dat hij inmiddels ‘blauw Talen-bloed’ heeft; hij wil nooit meer weg. Met zijn 32-jarige dienstverband heeft hij veel gezien en gehoord, veel werkervaring opgedaan. Zo gaf Frans door de jaren heen leiding aan drie van de vier vestigingen: Talen Midden, Talen Zuid en nu dus Talen West. De laatstgenoemde ‘is uiteraard de leukste’, zo vertelt hij met een knipoog.

Sfeer en betrokkenheid

Wat het team van Talen West zo uniek maakt, is dat er zoveel enthousiasme heerst. Binnen én buiten; op kantoor én op de projecten. Dat is niet alleen noodzakelijk voor de voortgang van projecten, maar ook voor de algehele sfeer. Feitelijk gezien wil je dat je medewerkers ook fan zijn van Talen. Dat zij ook ‘Talen-blauw’ zijn.

Het geruststellende is dat Frans hier geen actie voor hoeft te ondernemen. Binnen deze vestiging voelt hij betrokkenheid en verbintenis van het hele team. Dat zie je terug in de sfeer die er heerst: er is aandacht voor elkaar, iedereen maakt oprecht contact. De sociale kant, die Talen Vastgoedonderhoud sowieso hoog in het vaandel heeft staan, zie je overal terug. In één woord: samen. Samen met de klant, samen met elkaar, samen met iedereen, samen met de vestigingen. Dat is de spil waarom alles draait. Het voelt als één ‘Talen-familie’, ook al is er geen bloedverwantschap.

Betere spreiding in de regio

De vestiging Talen West heeft als werkgebied ‘een vrij grote cirkel rondom Dronten’, iets wat een ruim begrip is. Zelf noteert Frans dagelijks bijna twee uur voor wat betreft woon-werkverkeer. Voor de mensen die het werk buiten uitvoeren op de projecten, is de reistijd fors hoger.

Aan het team van Talen West daarom de uitdaging om de projecten in de toekomst ook meer richting Dronten en omgeving te ontplooien, naast uiteraard de bestaande projecten en opdrachtgevers. Een uitdaging die ze samen aangaan, met veel plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 


Familiebedrijven maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Talen Vastgoedonderhoud is daar één van, sinds 1928.