Talen Vastgoedonderhoud is verhuisd naar een nieuw pand, bestaat 90 jaar én de 4e generatie Talen neemt het roer over. Drie redenen voor een feest! Op zaterdag 29 september 2018 is in en om het nieuwe pand aan de Laan van de Kreeft in Apeldoorn een Talen Familiedag georganiseerd voor de medewerkers en hun gezin. De directie ontving in totaal 350 gasten – waaronder 100 kinderen – op het food & fun-festijn.

Talen Vastgoedonderhoud is trots op haar mensen waarvan sommigen al meer dan 50 jaar in dienst zijn. ‘We zijn een mensenbedrijf en we willen dit samen voortzetten’, aldus Emiel Talen in zijn toespraak. ‘En daarom vieren we vandaag dit familiefeest!’

Generatiewissel

Martin Talen droeg ten overstaan van alle gasten en notaris Angelique Hommes het stokje over aan zijn zoon Emiel Talen. Hij zal op de achtergrond betrokken blijven bij het bedrijf. Samen met Mark van der Graaf vormt Emiel Talen vanaf nu de algemene directie van het vastgoedonderhoudsbedrijf. ‘Zij zijn klaar voor de toekomst. Daarvan ben ik overtuigd’, aldus Martin die blij en dankbaar is dat zijn zoon Emiel in zijn voetsporen treedt.

Van schipper tot schilder

De firma Talen is opgericht door Thijmen Talen. Oorspronkelijk was hij schipper, maar in 1928 besloot hij in Apeldoorn aan de Zwolseweg een schildersbedrijf te starten. Nu – 90 jaar later – is het eenmansbedrijf van toen uitgegroeid tot een totaalonderhoudsbedrijf met vier vestigingen in Nederland en meer dan 200 medewerkers. Talen Vastgoedonderhoud verduurzaamt, renoveert en onderhoudt op grote schaal sociale huurwoningen door het hele land. Het bedrijf is in 2015 én in 2017 uitgeroepen tot Beste Werkgever in de bouw en infrastructuur.