Kevin Mepschen | calculator/werkvoorbereider

‘Ik zie een veelzijdige carrière voor me bij Talen’

Kevin Mepschen is zo’n medewerker waar elke organisatie heel blij van wordt, zo ook Talen. Kevin is namelijk enthousiast, energiek, deskundig en eager om bij te leren en stappen te zetten binnen het bedrijf. Bovendien treedt hij tijdens open dagen en gastlessen bij onderwijsinstellingen op als trotse ambassadeur van de organisatie. In ruil voor zijn inzet biedt Talen Vastgoedonderhoud hem verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, de vrijheid om zich verder te ontwikkelen én om kansen te pakken. Dat komt goed uit, want in de toekomst zou Kevin graag een soort vliegende kiep vervullen, waarbij hij op allerlei afdelingen inzetbaar is. ‘Het geeft me een kick als ik het bedrijf verder kan helpen.’

‘Ik ben een man die niet stil kan zetten. Ik wil hard werken. En ik ben ambitieus.’ Met die drie korte zinnen lukt het Kevin Mepschen om zijn persoonlijke eigenschappen perfect samen te vatten. Want sinds hij in 2013 na zijn opleiding fulltime als timmerman bij een bouwbedrijf aan de slag ging, heeft Kevin zeker niet stilgezeten. Sterker nog, door hard te werken heeft hij meer kennis en ervaring opgedaan dan veel van zijn leeftijdsgenoten. Dat komt ook omdat hij vijf jaar lang een eigen bouwbedrijf heeft gehad. Als Kevin in 2018 besluit om toch weer bij een baas in dienst te gaan, heeft hij bij drie bedrijven een sollicitatiegesprek. ‘Mijn bezoek aan Talen bleef mij het meeste bij. Ik zag een professionele organisatie waarin ik mijn bouwkundige kennis en ervaring optimaal kwijt zou kunnen en waarin ik stappen zou kunnen zetten. Dat voelde ik meteen.’

Allesbehalve saai werk

Zijn gevoel heeft Kevin niet bedrogen. Want op basis van zijn kennis en ervaring vormt hij als calculator/werkvoorbereider de ideale schakel tussen “binnen” en “buiten”. ‘Samen met het projectteam werk ik voor onze opdrachtgevers aan verschillende onderhoudsprojecten. Ik inspecteer het vastgoed en calculeer de onderhoudskosten tot op detail. Ik verzorg de werkvoorbereiding en de inkoop én ik onderhoud het klantcontact. Daarnaast organiseer ik samen met de uitvoerder en de projectleider de logistieke uitdagingen, waardoor een onderhoudsproject van A tot Z in mijn handen ligt. Dat bevalt me heel goed, want hierdoor is mijn werk allesbehalve saai.’

Inzicht geven in (on)mogelijkheden

Wat Kevin bovendien mooi vindt aan zijn functie, is dat hij opdrachtgevers inzicht kan geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen een project. ‘Ik benader elke opdracht vanuit de visie van de opdrachtgever en ik weet welk budget beschikbaar is. Blijkt na ons onderzoek dat het gewenste onderhoud niet mogelijk is voor het beschikbare budget, dan vertel ik dat openlijk en eerlijk en geef ik direct aan welke mogelijkheden er wél zijn. Opdrachtgevers en hun projectregisseurs vinden het heel prettig dat Talen hen dat inzicht biedt. Niet voor niets zijn we ketenpartners, we moeten het samen doen. Dat samenspel vind ik heel mooi.’

Trotse ambassadeur

Nu Kevin alweer vier jaar bij Talen werkt, sluit zijn functieomschrijving niet meer helemaal aan bij de taken die hij binnen de organisatie verricht. Want naast zijn rol als calculator/werkvoorbereider promoot Kevin als trotse ambassadeur het bedrijf tijdens open dagen en gastlessen bij onderwijsinstellingen. En hij houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met de implementatie van homeDNA, het digitale systeem waarmee bedrijven alle klant- en kwaliteitsprocessen kunnen vastleggen en bewaken. ‘Persoonlijk word ik heel enthousiast van zo’n innovatie binnen Talen. Ik zie namelijk diverse kansen om onze bedrijfsprocessen verder te verbeteren. Daarom ben ik ook zo blij dat ik de vrijheid krijg om met de key-users binnen Talen en met homeDNA te bekijken hoe we met de beschikbare programmatuur antwoord kunnen geven op onze vraagstukken. Het geeft me een kick als ik het bedrijf op deze manier verder kan helpen.’

Multi-inzetbaar

Als het aan Kevin ligt, blijft hij ook in de toekomst bij Talen werken. ‘Deze organisatie biedt mij niet alleen vastigheid, maar ook kansen om me verder te ontwikkelen. Persoonlijk zou ik op termijn het liefst een functie als vliegende kiep vervullen waarbij ik multi-inzetbaar ben, van de afdeling kennis & innovatie tot marketing & communicatie en de commerciële afdeling. Het lijkt me super om als een soort trouble shooter collega’s en afdelingen te ondersteunen bij problemen en uitdagingen. Maar aangezien die functie nu nog niet bestaat binnen Talen, ga ik eerst knoeperhard mijn best doen om projectleider te worden.’

‘Het geeft me een kick als ik het bedrijf verder kan helpen’