Talen Vastgoedonderhoud heeft, samen met andere innovatieve ondernemers en de Economic Board Utrecht (EBU), de ambitie onderschreven om te participeren in de oprichting van een NoM Experience Center in Utrecht. Dit ontmoetingscentrum maakt deel uit van de NoM experience zone in Utrecht.

NoM Experience Center

In het NOM Experience Center In het centrum van de stad zullen consumenten inzicht krijgen in de mogelijkheden van innovatief bouwen en duurzaam renoveren. Het succes van de samenwerking is goed voor het milieu, maar heeft ook sociale impact. Bewoners beslissen mee en lokale leveranciers worden hierbij betrokken. De Wijkeconomie krijgt kansen. Hierbij dragen wij rechtstreeks bij aan de ambitie om in 2020 Nul-op-de-Meter (NoM) te realiseren voor 50.000 Utrechtse huishoudens.

NoM Experience Zone in Utrecht

Een manier om de ambitie voor elkaar te krijgen is de ‘nul-op-de-meter’ (NoM) Experience Zone: een duurzame route door de stad Utrecht (vanaf het bij Utrecht Centraal, via Kanaleneiland naar de Woonboulevard Utrecht) waarlangs tal van energieneutrale ruimtelijke ontwikkelingen en bouwprojecten (renovatie en nieuwbouw) actief ervaren kunnen worden.

Verantwoord Vastgoedonderhoud

Mark van der Graaf, algemeen directeur Talen Vastgoedonderhoud: ‘Dit initiatief sluit aan bij ons bestaansrecht: wij dragen bij aan verantwoord vastgoedonderhoud. Eén van onze doelstellingen is het betaalbaar houden van wonen middels het verduurzamen van het woningbezit. Dat doen wij onder andere door inbreng van onze kennis en expertise met gedreven professionals op elk gebied, van advisering tot onderhoud.’