Op 7 februari heeft Talen Vastgoedonderhoud samen met medewerkers, familie en bevriende relaties feestelijk afscheid genomen van haar directeur-bestuurder Martin Talen. Martin was de derde ‘Talen’ die aan het roer stond van dit familiebedrijf. De 4e generatie staat klaar: zijn zoon Emiel Talen neemt het stokje over.

De jaren zijn voorbij gevlogen

De grootvader van Martin, Thijmen Talen, richt in 1928 het schildersbedrijf Talen op, waarna zijn twee zoons het overnemen. Als klein jongetje gaat Martin al met zijn vader mee om alle vaklieden op te halen en thuis te brengen. Later helpt hij na schooltijd en in de vakanties mee. In 1971 gaat hij als schilder binnen het bedrijf aan de slag. Hij wordt aanvankelijk technisch en ambachtelijk opgeleid en neemt in 1987 het bedrijf over van zijn vader en oom. Onder zijn inspirerende leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalonderhoudsbedrijf met vier vestigingen in Nederland en meer dan 200 medewerkers. Nu, 32 jaar later, is het de beurt aan een nieuwe generatie: Emiel Talen en Mark van der Graaf vormen samen de algemene directie. Martin zal als commissaris verbonden blijven aan het bedrijf.

In vogelvlucht

Tijdens het afscheid werd teruggeblikt op de tijd van Martin bij Talen Vastgoedonderhoud. Mooie herinneringen en leuke anekdotes passeerden de revue. Namens de medewerkers kreeg hij een radiografisch vliegtuig overhandigd. Het vliegtuigje symboliseert een nieuwe stap, hij ontving daarbij een cheque voor vlieglessen. Zo kan hij straks in zijn nieuwe rol als commissaris vanuit de lucht overstijgend toezien en adviseren. “Dit is een memorabele dag, maar het Talen-verhaal is nog niet af. Samen met onze medewerkers zetten we dit mooie bedrijf voort,” aldus Emiel Talen.