Martin Talen is directeur-eigenaar van Talen Vastgoedonderhoud en inmiddels overtuigd kennispartner van Renda: “Partnerships kiezen we selectief. Het moet écht bij ons passen. Zowel als het gaat om strategie als het gevoel. Renda volgen we al lange tijd en ons lidmaatschap past precies bij de ontwikkelingsfase waarin Talen zich bevindt.”

Wat is Talen Vastgoedonderhoud voor een bedrijf?

“Wij zijn een vastgoedonderhoudsspecialist die bijdraagt aan de waardevorming van het vastgoed en werken voor een groot deel voor woningcorporaties. Wij doorgronden wat er nodig is om de betaalbaarheid van de woningen voor hun doelgroep in stand te houden. Die betaalbaarheid koppelen we aan het waardevol functioneren van deze woningcorporaties. De term ‘waardevol’ gaat in onze ogen beduidend verder dan alleen financiële rentabiliteit en raakt zaken als maatschappelijk belang en het welzijn van de bewoners.”

Welke Renda-thema’s vinden jullie het belangrijkst en waarom?

“Veel Renda-thema’s spreken ons aan, omdat die ook onze dagelijkse werkelijkheid reflecteren. Met voorop het betaalbaar houden van woningen voor een doelgroep die zich vaak aan de onderkant van de woningmarkt bevindt. Ook omarmen we het thema ketensamenwerking met strategische partners, onderaannemers en opdrachtgevers. Niet altijd eenvoudig, maar wel nodig om een integrale aanpak naar een hoger niveau te brengen. En we hebben zorg over het toekomstige vakmanschap, omdat de jeugd hier niet zomaar voor kiest en de leeftijd van de huidige vaklieden stijgt.”