We kijken terug op een succesvolle tweede editie van de Kwastendag. Een initiatief van woningcorporatie Mitros om werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, te laten ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder. Ditmaal met enkele aanpassingen om de coronamaatregelen te kunnen waarborgen.

De ‘Kwastendag’ is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. De 5 vaste onderhoudspartners van Mitros (waaronder Talen Vastgoedonderhoud) geven op de Kwastendag les in onder andere schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Na deze dag kunnen kandidaten die enthousiast en geschikt zijn over het schildersvak, meedoen aan het leerwerktraject. Het was een gezellige en zeer geslaagde dag: maar liefst zeven kandidaten gaan aan de slag bij de partners, waarvan één bij Talen Vastgoedonderhoud!

Tijdens het traject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, leren werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste 3 dagen per week de steigers op bij de onderhoudspartners van Mitros. Succesvol afgerond? Dan kun je aan de slag als onderhoudsschilder!