Sucesvolle Kwastendag 2021

We kijken terug op een succesvolle derde editie van de Kwastendag. Een initiatief van woningcorporatie Mitros om werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, te laten ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder.

De ‘Kwastendag’ is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. De 5 vaste onderhoudspartners van Mitros (waaronder Talen Vastgoedonderhoud) geven op de Kwastendag les in onder andere schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Na deze dag kunnen kandidaten die enthousiast en geschikt zijn over het schildersvak, meedoen aan het leerwerktraject. En je maakt kans op een baan bij ons of bij één van de andere onderhoudspartners (Hagemans Vastgoedonderhoud, Rutges Vernieuwt, SW Vastgoedonderhoud en Wits Vastgoedonderhoud).

Tijdens het traject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, leren werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste 3 dagen per week de steigers op bij de onderhoudspartners van Mitros. Succesvol afgerond? Dan kun je aan de slag als onderhoudsschilder!