Is het voor uw corporatie van belang om uw energetische verbetering en wooncomfort, maar komt een volledige renovatie naar Nul Op de Meter (NOM) te vroeg? Stapsgewijs renoveren naar NOM is in dat geval een interessante optie. Een goed voorbeeld hiervan is het lopende project van Elkien. De woningcorporatie streeft naar een gemiddeld energieneutraal woonbezit in 2030. Om dat doel te behalen, worden de woningen stapsgewijs gerenoveerd met NOM als einddoel. Het is één van de grootste projecten in Nederland als het gaat om renovatie met een energieneutraal resultaat.

Talen Vastgoedonderhoud mocht als één van de geselecteerde bedrijven in vastgoedonderhoud de samenwerking aangaan met Elkien. Alle maatregelen die nu worden genomen, kunnen eenvoudig en zonder desinvestering worden aangevuld om het NOM-resultaat te behalen. In dit geval worden eerst de gevel en het dak na-geïsoleerd om de energievraag fors terug te brengen. Met de latere aanpassingen in installatietechniek wordt het uiteindelijke resultaat, een energieneutrale woning, bereikt. Door de maatregelen gefaseerd door te voeren, wordt er al meteen een belangrijke stap gezet richting NOM, maar blijft de renovatie van het vastgoedbezit betaalbaar.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel op IsoBouw.nl en zie onder andere onze projectpagina voor meer informatie over de NOM-ready woningen van Elkien.

Hebt u belangstelling voor Nul-op-de-Meter projecten? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.