Manuel Sanchez
Timmerman, vaste inlener

“Ik werk bij de mensen thuis. Dat maakt het voor mij extra bijzonder.”

Geboren in Spanje, drieëntwintig jaar geleden naar Engeland verhuisd, acht jaar later vertrokken naar Nederland. En hij bleef, want Manuel had het hier naar zijn zin. Inmiddels werkt hij alweer zo’n tien jaar voor Talen. En ook bij ons heeft hij het naar z’n zin.

“Talen en ik vonden elkaar via een uitzendbureau voor zzp’ers”, vertelt Manuel. “Op de eerste dag had ik meteen een klik met m’n toenmalige collega’s. Ik voelde me welkom op de werkvloer, het was gezellig én alles was goed geregeld. Ja, en dan ben je zo ineens tien jaar verder!”

Kwaliteit en vrijheid

Als zzp’er zijn Manuels dagen heel afwisselend. Hij werkt aan uiteenlopende projecten en komt op veel plekken. “Ik werk samen met veel verschillende organisaties en mensen. Wat me opvalt is dat werken voor Talen anders is. En dat bedoel ik positief! Hier is nog altijd de sfeer en het gevoel van een klein bedrijf. Iedereen kent elkaar en er wordt elke dag wel een keer aan me gevraagd hoe het met me gaat. Ik voel mij onderdeel van de groep, we zijn echte collega’s. Dat maak het werk zoveel leuker.”

“Mijn werk is een passie. Ik word nog elke dag blij van mijn werk en elk project dat ik afrond, maakt me trots.”

Vanaf het eerste moment kreeg hij de kans en de ruimte om te laten zien wie hij is en wat hij kan, aldus Manuel. “Je kwaliteiten en je vakmanschap, daar gaat het om. Als de teamleider of uitvoerder dat van je heeft gezien, dan heb je het vertrouwen gewonnen. Het mooie is dat je daardoor veel vrijheid krijgt in het uitvoeren van je werk. Er zijn natuurlijk planningen en deadlines waar je je aan moet houden, maar daarbinnen heb je de ruimte om je werk naar eigen inzicht te doen. Er wordt ook echt naar je geluisterd wanneer je eens met een ander idee of andere oplossing komt.”

Thuis in huis

Oplossingen heeft Manuel altijd. Het timmerwerk zit hem dan ook in de genen. Zijn vader, zijn opa en zijn ooms; iedereen was en is timmerman. “Ik kom uit een familie vol timmerlieden. Zelf ben ik al timmerman sinds mijn vijftiende. Dit werk zit in mij, het is een passie. Ik word nog elke dag blij van mijn werk en elk project dat ik afrond, maakt me trots.”

Waar Manuel het meest trots van wordt, zijn de blije en enthousiaste reacties van de bewoners wanneer een klus klaar is. “Werk je voor Talen dan werk je bij de mensen thuis. Ze zijn in hun woning wanneer ik er aan de slag ben. Dat vraagt wat extra aandacht. Ik vertel de bewoners waar ik mee bezig ben en wat ik ga doen. Dat doe ik altijd met een beetje humor, want ik weet inmiddels dat je daar een heel eind mee komt. Dat laatste geldt voor alles in het leven!”