Harry Albers
teamleider

“Het kan voor mij niet gauw mooi genoeg zijn!”

Glaszetter, kitter, schilder, timmerman en nu alweer jaren teamleider. Harry Albers is een allrounder, daar is geen twijfel over mogelijk. Inmiddels werkt hij meer dan vijftien jaar bij Talen. Je kunt dus wel zeggen dat hij weet wat er nodig is om kwaliteit te kunnen leveren. “Dat spreekt voor mij voor zich: kwaliteit zit in mensen”, aldus Harry.

“Mensen die oog hebben voor vakwerk en details, die hebben we nodig en moeten we vasthouden”, vertelt Harry enthousiast. “Vakmensen die van tevoren inzien en inschatten wat er nodig is om werk van het hoogste niveau te leveren. Meedenken en vooruitdenken dus. Ik denk dat je dat kunt leren. Mijn ervaring is dat je na ongeveer vijf jaar de werkwijze en kijk op kwaliteit hebt ontwikkeld die past bij ons bedrijf: dan ben je volgens mij Talen-blauw.”

M’n eigen toko en verantwoordelijkheden

Dat Talen-blauw, “een virus” zoals Harry het noemt, wat is dat dan voor jou? “Dat gevoel zit in me en het blijft groeien. Ik wil het gewoon altijd wat beter doen dan een ander bedrijf, net iets meer, net dat stapje verder. Ik krijg hier de mogelijkheid om dat te doen. Je mág hier meedenken en meebeslissen. En heb je een goed idee, dan wordt er naar je geluisterd en er wordt ook nog ’s wat mee gedaan. Dat vind ik belangrijk, want het versterkt betrokkenheid en het geeft de ruimte om te groeien binnen je vak.”

“Je eigen verantwoordelijkheid en een gezamenlijk doel. Ook dat is voor mij Talen-blauw.”

Ook Harry ontwikkelde zich door de jaren heen, hij groeide in zijn rol als teamleider. “Ik ben ondernemer binnen de onderneming, zo voelt het echt voor mij. Ik run als het ware mijn eigen toko, met de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Ik heb m’n zaken goed en netjes voor elkaar, onderhoud goede contacten met woningbouwverenigingen, opzichters, uitvoerders, de vakmensen; iedereen met wie ik samenwerk. Alles bij elkaar is dat voor mij echt het Talen-gevoel.”

Even bijpraten en dan weer verder

Samenwerken en samen doorpakken, dat hoort bij zijn werk, zo vindt Harry. Als teamleider heb je de taak om projecten zo goed mogelijk te laten verlopen, rendement en resultaat horen daar ook bij. Maar op de werkvloer gaat het om meer dan dat. “Natuurlijk, we moeten en willen winst maken, we zijn een bedrijf. Maar ik vind ook dat er tijd moet zijn voor elkaar. Het liefst stap ik om een uurtje of elf de bouw op, samen snel een bakkie doen, even bijpraten, naar elkaar luisteren en dan weer verder. Zo bouw ik aan een samenwerking waar iedereen zich goed bij voelt. En dat zie je terug in het werk.”

Een stukje vakwerk waar je samen trots op kunt en mag zijn, daar is het Harry om te doen. “Het kan voor mij niet gauw mooi genoeg zijn. Dan kijk ik ernaar en dan denk ik: dat is ‘m nog net niet, daar moeten we nog even aan werken. Ik streef naar perfectie, en ik moet eerlijk zijn: die zal ik waarschijnlijk nooit gaan vinden. De best mogelijke kwaliteit, dat is een reëler streven en daar werk ik elke dag aan.”