Gert Wesselink
Projectleider

“Kwaliteit staat voorop, maar gezelligheid op de werkvloer is voor mij net zo belangrijk!”

Betrokkenheid. Het woord valt meerdere keren wanneer we met Gert Wesselink over zijn werk praten. Dat hij zelf meer dan betrokken is, dat is duidelijk. Bevlogen, dat is hij ook. Het is precies wat nodig is om werk te leveren waar de bewoners en de klant blij van worden” aldus Gert.

“Goed werk ontstaat niet vanzelf”, vertel hij. “Kwaliteit leveren vraagt om focus en om onderdeel willen zijn van waar je met elkaar aan werkt. Als medewerker meedenken en ideeën aandragen en daar als organisatie ruimte voor geven en naar luisteren. Dat gebeurt bij Talen. En dat zie je terug in de mooie projecten die we met elkaar uitvoeren.”

Weten dat het goedkomt

Of er een project is waarop Gert bijzonder trots is? Hoewel hij dat een uitdagende vraag vindt – want dat zijn er zóveel – weet Gert er direct één te noemen. “Het NOM-ready project in Bolsward! Bij dit project stonden we aan de basis van een product dat we zelf mochten bedenken en invullen. We hadden daarbij de keuze om externe handen in te huren, maar we kozen heel bewust voor onze eigen vakmensen.”

Het leek een gedurfde keuze, maar voor Gert was het vooral een logische. “Het project was uitdagend, maar juist omdat we voor onze eigen vakmensen kozen, wist ik dat we topkwaliteit gingen leveren. Al onze mensen, ook inleners met wie ik al jaren werk, delen dezelfde liefde voor het vak. Het zijn vakmensen die weten waar ze over praten. Kwaliteit en betrokkenheid verzekerd dus. En dan weet ik dat het goedkomt.”

“Je hebt kartrekkers, werkers en duwers; verschillende mensen die elkaar in evenwicht houden.
Dát is een team.”

Geoliede machine

Een succesvol verloop van een project staat of valt bij de samenstelling van je team en bij de verbinding tussen mensen, dat weet Gert uit ervaring. “Je hebt kartrekkers, werkers en duwers; verschillende mensen en karakters die elkaar in evenwicht houden. Dát is naar mijn mening een team. Het is altijd moeilijk om daarin de perfecte mix te vinden. Ik waardeer iedereen om wie hij of zij is en tegelijk wil ik een team hebben dat in balans is en de klus samen klaart, het liefst zonder al te veel wrijving.”

Volgens Gert moet je weten wat je aan elkaar hebt en van elkaar mag verwachten. Als je elkaar aandacht en ruimte geeft, zie je dat terug in de kwaliteit van het werk. En het zorgt voor een goed geoliede machine. “Kwaliteit staat bovenaan, maar gezelligheid op de werkvloer is voor mij net zo belangrijk. Een goede sfeer maakt het hele proces makkelijker. Voelt iedereen zich gewaardeerd dan draagt dat bij aan het einddoel dat we samen voor ogen hebben.”

Dat einddoel is voor Gert de tevredenheid van de bewoners en van de klant. Voor hem staat dat met stip op nummer één. “Is de bewoner gelukkig dan is onze klant dat ook. En dat is toch écht iets wat je samen voor elkaar krijgt. Nogmaals, dat doe je met goede en betrokken vakmensen en daarvan hebben we er veel.”