Cees Budding
projectcoördinator

“Voor mij is het de sport om de flow in de uitvoering te krijgen!”

Een project dat loopt als een trein. Cees Budding wordt er blij van. Het is dan ook waar hij zich elke dag voor inzet. Daarbij realiseert hij zich dat dit alles te maken heeft met verbondenheid en samenwerking. En natuurlijk met een gedegen calculatie en werkvoorbereiding.

Alweer drie jaar zit Cees op z’n plek bij Talen. Als projectcoördinator heeft hij verschillende taken waaronder calculeren en werk voorbereiden. “Klopt, op het eerste oog is dat ook zo”, vertelt Cees. ”Ze vullen elkaar echter perfect aan. Voor mij is het vooral een handige en logische combifunctie. Ik reken eerst zelf iets uit en vervolgens doe ik daarvan ook de werkvoorbereiding. Ik zie dus ook heel snel of de berekeningen die ik vooraf maak in de pas lopen met de werkelijkheid. Wijkt het een keer af dan kan ik meteen bijsturen. Gelukkig loopt het over het algemeen mooi in lijn!”

Betrokken in elke fase

Maar is dat nou leuk, Cees, al die cijfers en getallen? Zijn de rekenmachine en jouw bureaustoel je beste vrienden? “Haha, nee hoor. Ik heb veel contact met m’n collega’s en opdrachtgevers en kom ook buiten, op locatie. Meestal gaat het om opnames en bouwvergaderingen. Dan zit ik om tafel met opdrachtgevers, uitvoerders en projectleiders. Daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om zo af en toe op de bouw te komen, daar de mensen te ontmoeten en zelf te zien waar we nu eigenlijk met elkaar mee bezig zijn. Trouwens, die onderlinge verbondenheid is ook super belangrijk voor het proces.”

“Ik ga altijd voor die naadloze samenwerking, precies wat nodig is om de klus te klaren.”

Een projectcoördinator gaat aan de slag voordat een project daadwerkelijk loopt. Cees is dus vooral druk in de voorfase. Toch, Cees? “Dat lijkt zo inderdaad. Ik maak berekeningen en offertes voordat we de opdracht krijgen. En de werkvoorbereiding begint ook al ver voordat de schilder of timmerman een kwast of hamer oppakt. Maar ook wanneer een project eenmaal loopt, blijf ik nauw betrokken. Zoals ik al zei, ik ga regelmatig even naar de bouw om te overleggen met de uitvoerders. Hoe loopt het? Waar en wat kunnen we verbeteren? Zo ben je samen continu aan het bijsturen en optimaliseren. Dat werkt gewoon het best als je elkaar even opzoekt.”

Flows, kicks en big smiles

Voor Cees gaat het om samenwerken. Daarin zit volgens hem zowel de uitdaging als de kick. “Als ik inkoop, besteed ik ook werk uit aan andere aannemers. We werken dus met veel verschillende disciplines en partijen. Juist daarin de samenwerking en afstemming vinden, samen constructief zijn in het bedenken van oplossingen. Als dát lukt, ja, dat geeft mij wel een kick. Zo’n gesmeerde samenwerking draagt enorm bij aan het verloop van het project. Als er een flow in de uitvoering zit, dan loopt een uitvoerder met een big smile rond en de bewoners dus ook.”