Jantien de Boer
projectcoördinator

“Ik voel me verantwoordelijk voor de mannen buiten.
Alles moet vlekkeloos verlopen”

Alweer bijna 10 jaar voelt Jantien zich thuis bij Talen Vastgoedonderhoud. Begonnen als stagiaire en vervolgens ‘blijven hangen’. Een heel bewuste keuze, want ons vakgebied en bedrijf zijn volop in beweging. En dat is precies waarom Jantien het zo naar haar zin heeft in haar werk en tussen haar collega’s.

“Mijn werk heeft zoveel verschillende kanten”, vertelt Jantien met een brede lach. “Eigenlijk alles vind ik leuk. Dat begint al bij de warme opnames. Samen met een timmerman op pad en zelf bekijken hoe de woning ervoor staat. Hoe oud zijn de kozijnen, wat is de staat van het hout, wat is écht aan vervanging toe? Noem maar op! Ter plaatse bekijk ik de opties en schrijf ik een advies waarmee we de woningen beter en mooier maken. Voor de klant en natuurlijk voor de bewoners.”

Eigen inzicht en ideeën

Jantien kan haar inzicht en ideeën dus de ruimte geven tijdens de opname van woningen. “Ja, ik heb vrijheid in mijn werk, maar er zijn natuurlijk kaders waar ik rekening mee moet houden. We doen ons werk op verzoek van de klant en die heeft zo zijn wensen en doelen. Zo werken we ook vanuit een aanbesteding waarbij in het bestek precies staat omschreven wat er moet gebeuren. En dan sla ik aan het rekenen.”

Dat rekenen hoort bij haar werk, aldus Jantien. Haar functie heet dan wel projectcoördinator (calculator/werkvoorbereider), maar voor Jantien gaat haar werk verder dan spelen met cijfers. “Tuurlijk is dat een belangrijk onderdeel van m’n werk. En gelijk een uitdaging, want ik wil de uitkomst voor alle partijen zo gunstig mogelijk hebben. Wat ik het leukst vind, is als ik een serie woningen krijg met de vraag: bedenk daar iets voor, wat gaan we hiermee doen? Daar word ik warm van. De vele opties in materialen, leveranciers, kosten… alles. Dat vraagt wat van mijn kennis, creativiteit en inzicht. En daarin zit meteen de vrijheid die ik heb.”

“Het werk moet goed voorbereid zijn. Dik voor elkaar van begin tot eind!”

Zorgen dat ’t werkt

Naast het gevoel van vrijheid in haar werk, voelt ze zich ook verantwoordelijk richting haar collega’s. “De uitvoerders en vaklieden zijn in zekere zin van mij afhankelijk; zij moeten op mij kunnen rekenen. Dat heb ik heel sterk. Ik zorg ervoor dat als mensen aan het werk gaan, zij de goeie informatie hebben. Ik wil gewoon dat buiten alles vlekkeloos verloopt. Ik maak onderdeel uit van het projectteam. De mensen eromheen heb ik ook echt wel nodig. Ik doe namelijk niets alleen, we doen hier alles samen. Als je het dan hebt over iets wat écht Talen is, dan is dat zéker samenwerken.”

Volgens Jantien is het belangrijk dat je elkaar een beetje kent wanneer je samenwerkt. “Met wié werk je samen, ook dat is goed om te weten wanneer je aan een project begint. Wat kan en mag je van elkaar verwachten. Zo heeft iedereen z’n verantwoordelijkheden en rollen. En daar kun je steeds in blijven groeien. Dat is in elk geval een van mijn doelen. Blijven leren, blijven ontwikkelen. En dat doe ik hier elke dag!”