Kwasten geslaagd!

Dinsdag 18 januari 2022 was het dan zover, alle deelnemers aan de Kwastendag 2021 kregen officieel een certificaat voor het omscholingstraject: ‘Je leven in de verf’. Door de coronamaatregelen helaas geen grote bijeenkomst maar een rijtoer met een auto vol diploma’s, taart en bloemen langs de verschillende werklocaties.

Vijf leerlingen gingen gedurende drie maanden met behoud van uitkering aan de slag bij vijf onderhoudsbedrijven van Mitros en volgden gedurende deze periode wekelijks een praktische lesdag om de fijne kneepjes van het schildersvak te leren. Ze werden op de werkvloer met zorg begeleid door de werkmeesters van Wits, SW Vastgoed, Talen, Rutges en Hagemans en extern gecoacht door stichting Nelis en WIJ 3.0.

De leerlingen hebben veel geleerd over het schildersvak, werknemersvaardigheden maar vooral ook over zichzelf op de werkvloer. Iedere leerling heeft het certificaat behaald en voor zichzelf een mooie vervolgstap gemaakt. Twee kandidaten hebben inmiddels een arbeidsovereenkomst ontvangen. De andere kandidaten hebben mooie stappen gemaakt in hun ontwikkelingsproces en stromen door naar andere werkplekken.

Bonus
Door inzet van de gemeente Utrecht hebben we dit jaar twee extra leerlingen kunnen aantrekken voor de Kwastendag. Zij zijn net vol enthousiasme begonnen aan hun traject en stromen als alles goed blijft gaan over 3 maanden uit naar een arbeidsovereenkomst.

Al met al sluiten we Kwastendag 2021 wederom af met mooie resultaten!