Woningcorporatie Talis gaat de komende jaren groot onderhoud uitvoeren aan ruim 400 woningen in Wijchen Valendries. Deze week ondertekenden Talis en Talen Vastgoedonderhoud de overeenkomst.

De woningen dichtbij het centrum van Wijchen zijn ongeveer 65 jaar oud. Met het onderhoud worden de woningen energiezuiniger en comfortabeler. Na de bouwvak starten we met de eerste 106 woningen aan de Valendrieseweg, Konijnsweg, Haagdoornstraat, Acaciastraat en de Ringlaan. De andere woningen zijn in 2020 en 2021 aan de beurt.

Het merendeel van de werkzaamheden vindt aan de buitenzijde plaats. Zo wordt het dak geïsoleerd en vernieuwd, krijgen de woningen nieuw glas en worden de gevels verbeterd. Daarnaast wordt het asbest verwijderd en de kozijnen en deuren geschilderd. Aan de binnenzijde worden woningen geïsoleerd en wordt er mechanische ventilatie aangebracht. De woningen gaan van energielabel E oF D naar B. Met de aanpak wordt er een belangrijke stap gezet naar een duurzame woning.

Van links naar rechts: Emiel Talen (algemeen directeur Talen Vastgoedonderhoud), Koen Bunskoek (vestigingsdirecteur Talen Zuid) en Ronald Leushuis (bestuurder Talis).