Op maandag 13 mei begon onze collega Erik Arts aan zijn voorbereidingsrit voor de Tour for Life in augustus. Erik fietst geld bij elkaar voor succesvol kankeronderzoek. Zijn Talen-Tocht startte om 8.00 uur vanaf zijn huis in Wijchen en liep via de vestigingen Zuid, Midden, West naar de vestiging Talen Noord. De volgende dag heeft hij de route opnieuw afgelegd terug naar huis. Meer dan 400 km in twee dagen. Chapeau Erik!

Op alle vestigingen werd hij feestelijk onthaald door de Talen-collega’s. In Apeldoorn wachtte verslaggever Kim hem op voor een eerste reactie, bekijk het filmpje. Een collega, Marco Bout, fietste de etappe Apeldoorn-Dronten met hem mee van. ‘Erik had er flink de vaart in’, vertelt Marco vol bewondering.

Het weer zat onze collega redelijk mee. Het was wel fris, maar zonnig en droog! In het vlakke noorden moest hij hij zijn voeten flink op de pedalen zetten; hier had hij een fikse tegenwind kracht 4. Vooral het laatste stuk over de dijk nabij Makkum was zwaar. Ook dinsdag stond er een stevige wind in Friesland en de Flevopolder. Naarmate de tocht vorderde, nam de wind af. Het laatste stuk was een ‘makkie’, aldus Erik met een knipoog. Moe maar voldaan arriveerde hij dinsdag 14 mei om 16.30 uur op de vestiging in Nijmegen.

Erik heeft de tocht uitstekend volbracht. We hebben groot respect voor deze prestatie en wensen hem veel succes met de Tour for Life.