Met de komst van scheidsrechter Björn Kuipers is het eventseizoen officieel geopend. Renda-partners Talen Vastgoedonderhoud, Sikkens en De Variabele maakten dit event mede mogelijk en trapten het eerste event van 2017 af met hun visie op samenwerken. Daarna lag de bal bij Kuipers. Zijn motto? Wees trots op je team.

Zijn visie op samenwerken is helder: zorg dat je zelf mentaal en fysiek fit bent. Durf elkaar te corrigeren, heb vertrouwen in elkaar en wees trots. Trots op je werk en vooral op je team. “Als je morgenochtend niet met een gevoel van trots in de auto stapt op weg naar je werk, dan is het hoog tijd om iets anders te zoeken.” Kuipers’ geheim om naast topscheidsrechter, waarvoor hij 90 dagen per jaar van huis is, ook supermarkteigenaar en vader te zijn, is namelijk: doe wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en zorg voor een sterk betrouwbaar team om je heen. Zowel thuis als op je werk.

Klik hier om verder te lezen.

Teamwork, coachen, trainen? Allemaal termen uit de sport die ook van toepassing zijn in de bestaande bouw. Vooral als het gaat over samenwerken. “Wij denken nog wel eens op ervaring de wedstrijd te kunnen spelen. Soms zitten niet de juiste mensen in het team of wordt er niet goed gecoacht,” zegt Mark van der Graaf, algemeen directeur van Talen Vastgoedonderhoud. Hij spreekt uit ervaring, want het bedrijf zit in diverse samenwerkingsverbanden in een groot deel van het land.

Samenwerken draait volgens Van der Graaf om verschillende aspecten: psychologische, bedrijfskundige en juridische. “Hierbij worden de psychologische voorwaarden regelmatig ondergewaardeerd. Toch draait het daar juist om,” zegt de algemeen directeur van Talen. “Veiligheid, vertrouwen, eerlijkheid en respect voor elkaar. Daarnaast is het belangrijk om verwachtingen uit te spreken.” Hij vervolgt: “Bedrijfskundig gezien heb je een gezamenlijk belang en een gemeenschappelijk doel nodig. Vervolgens bepaal je de strategie. Tot slot komt het juridische aspect. Je hoeft elkaar niet blind te vertrouwen, maar een dik contract zorgt voor wantrouwen. Toch moeten er wel wat zaken met elkaar worden vastgelegd. Ik noem dat geïnformeerd vertrouwen.” Lees zijn hele verhaal.