In Groningen zijn wij bezig in de wijk Paddepoel bezig met groot onderhoud aan drie flats. Aan de Antaresstraat en de Aldebaranstraat nemen we in totaal 96 woningen onder handen.

Bezoek basisschool

Naast de flats ligt de basisschool Bisschop Bekkersschool in Groningen. Op 26 februari brachten de leerlingen van groep 1, 2 en 3 samen met hun leraren en begeleiders een bezoek aan de bouw. Onder leiding van projectleider Ali Ahammar en wijkcoördinator Victor Weisenbach maakten de leerlingen per groep een rondje over de bouw. Voorzien van een helm, veiligheidsvest en een VIP-pas voor projectbezoek werd een rondleiding gegeven. Het bezoek werd stoer afgesloten met een wedstrijd spijker slaan.

Na afloop ontvingen de kinderen een herbruikbaar tasje met daarin een dopper en een sleutelhanger. Het was een hele leuke ochtend!

Groot onderhoud

De 96 woningen worden geschilderd, we vervangen aluminium kozijnen door kunststofkozijnen en brengen brandwerende voorzieningen aan. Daarnaast worden er energetische maatregelen uitgevoerd, zoals dubbel glas, dak- en spouwmuurisolatie, een nieuwe cv en zonnepanelen.

In november 2019 is het project van start gegaan, intussen zijn meer dan 64 woningen gereed. ‘We zijn heel tevreden over de voortgang en hoe de werkzaamheden verlopen. We liggen prachtig op schema,’ aldus uitvoerder Rob Spuijbroek.