Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan, kunnen op donderdag 10 september 2020 tijdens de Utrechtse ‘Kwastendag’ kennismaken met het schildersvak. Onderhoudspartners van woningcorporatie Mitros (waaronder Talen Vastgoedonderhoud) geven op deze doedag les in o.a. schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Zo kunnen geïnteresseerde werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder.

Tweede keer

De ‘Kwastendag’ wordt voor de tweede keer in Utrecht georganiseerd. Vorig jaar hebben vijf werkzoekenden een baan gekregen bij een van de onderhoudspartners van Mitros. De ‘Kwastendag’ is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een opleiding en een vaste baan. “In tijden van economische voorspoed hebben veel mensen werk, maar niet iedereen lukt het om weer aan de slag te gaan. Deze groep mensen ervaart soms een grote afstand tot de arbeidsmarkt en heeft een extra duwtje in de rug nodig, daar dragen we met dit initiatief aan bij”, aldus inkoper Ron Sierink van Mitros.

De ‘Kwastendag’ is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. Na de doedag kunnen 7 kandidaten die enthousiast en geschikt zijn over het schildersvak, meedoen aan dit leerwerktraject. Tijdens het traject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste 3 dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. De kandidaten die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

Aanmelden Kwastendag

Aanmelden voor de ‘Kwastendag’ kan bij WIJ 3.0 via: kwastendag@wij30.nl. Werkzoekenden uit Utrecht of Nieuwegein kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Meer informatie is hier te vinden.