Een rode loper, warm welkom, ‘schandalig’ lekkere koffie en koekjes: afgelopen donderdag 23 november hield Renda de eerste ‘Dag van de Bewoner’ en de onthulling van de ‘Gelukkigste Bewoner’ in het Krachtstation in Utrecht.

Tijdens de Dag van de Bewoner dachten bijna 200 deelnemers intensief na over de huurder. Eerst plenair, in de ‘zitkuil’, met een presentatie van Jeroen van Hattum (Hostmanship Group Nederland). Hij ging in op het vraagstuk hoe de klant zich echt welkom voelt. Later volgde een verdiepingsslag, in kleinere groepen, verdeeld over zeven verschillende workshops. Alles in het teken van de bewoner. Wie is hij? Wat verlangt zij? Hoe stellen we de huurder centraal?

Sessie Hostmanship, Mitros en Talen Vastgoedonderhoud

Tijdens de break-out sessie ‘Op weg naar bewonersgericht dienstverlenen | Hostmanship in de praktijk!’ ontstonden levendige gesprekken tussen de aanwezigen. In ‘de woonkamer’ ontving Talen opdrachtgevers, collegabedrijven en bewonersbegeleiders op hun weg naar bewonersgerichte dienstverlening. Onder leiding van Ron Groothuis van Hostmanship gingen de deelnemers met elkaar in gesprek aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

De volgende topics kwamen aan bod:

  • Werken in bewoonde staat vraagt om hostmanship.
  • In de keten dienen we allemaal dezelfde bewoner.
  • Hostmanship in de praktijk – wat levert het de bewoner op?

Deze geslaagde Dag van de Bewoner is vastgelegd in een fotoreportage. Klik hier om de beelden te bekijken.

Prijs voor de Gelukkigste Bewoner

Tijdens de Dag van de Bewoner maakte de driekoppige jury bekend wie van de genomineerden de prijs voor de Gelukkigste Bewoner in ontvangst mocht nemen. De eerste prijs ging naar Gonny, een huurster van Talis. Bewoner Jan Paul, huurder bij SSW de Bilt, ontving een derde prijs. Zijn woning is gerenoveerd door De Verduurzamers, een samenwerkingsovereenkomst tussen Talen, Heijmans, agNOVA architecten en Trecodome.

Lees hier meer over de uitslag van de verkiezing ‘de Gelukkigste Bewoner’.