Samenwerking voor 25 jaar vastgelegd

Accolade wil het onderhoud aan haar woningen zo goed en goedkoop mogelijk doen. Dat doet de woningcorporatie door het onderhoud slimmer uit te voeren met Resultaatgericht Samenwerken (RGS). In dat kader tekende Talen Vastgoedonderhoud op dinsdag 17 april – naast 5 andere ketenpartners – een garantstelling voor 25 jaar. Een langdurige samenwerking, waar wij erg naaruit kijken.

In één keer goed

‘We willen het onderhoud slimmer uitvoeren om kosten te besparen, vertelt Jeriça Hartholt, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Accolade. ‘Bewust kozen we enkele jaren geleden om te werken aan resultaat gericht samenwerken (RGS). Juist voor ons planmatig onderhoud levert dat lagere proces- en onderhoudskosten op. Je bouwt met vertrouwen op de kennis en de kwaliteit van deze partners. Wij pakken als opdrachtgever vooral meer regie. En de onderhoudsbedrijven nemen taken over en worden medeverantwoordelijk. Hierdoor regelen we de afspraken in één keer goed en borgen we de kwaliteit’

Samen voor hetzelfde resultaat

RGS betekent op een andere manier samenwerken dan het gewone aanbesteden. Door vaste afspraken, voor een langere periode te maken mét prestatie-eisen werk je aan een duurzame relatie. Samen ga je voor hetzelfde eindresultaat.

Accolade koos zes onderhoudspartners uit, allemaal met een VGO-keurmerk, speciaal voor RGS. ‘Dit geeft vertrouwen. We ontwikkelden een vernieuwende garantstelling. Hierdoor staan de deelnemende partners garant voor elkaar. Eigenlijk zijn er geen financiële risico’s meer, voegt Jeriça Hartholt toe. En weten wij als opdrachtgever dat het werk onder dezelfde kwaliteitseisen wordt gedaan’.

Vernieuwd VGO-keur behaald

Onlangs behaalden wij het vernieuwde VGO keurmerk Vastgoedadviseur op alle vier de disciplines met een hele mooie score. Het VGO-keur is een certificaat voor duurzaam vastgoedonderhoud. Talen Vastgoedonderhoud behoort daarmee tot de top van Nederlandse onderhoudsbedrijven.

Ondanks de geheel vernieuwde en aangescherpte regels van het keurmerk, scoorden wij zeer hoog binnen de disciplines gevel, dak, interieur en installatie. Dat betekent dat wij ons de afgelopen jaren verder hebben ontwikkeld. ‘We zijn uiteraard erg blij dat we het keurmerk mogen blijven voeren. Het VGO-keur bevestigt dat we op hoog niveau werken en kiezen voor duurzame kwaliteit. Bovendien benadrukt het dat we dat binnen het complete pakket van onderhoud, renovatie én transformatie doen,’ aldus directeur-bestuurder Martin Talen. ‘Daardoor mogen wij ons Vastgoedadviseur noemen!’