Ons bedrijf bestaat uit vier vestigingen waar bevlogen collega’s werken die zich lid voelen van de ‘Talen familie’. Én zich met hart en ziel inzetten voor hun vestiging. Zo ook team Talen Noord.

Een trots team met een grote mate van betrokkenheid. Eén met teamplayers.

Veiligheid, kwaliteit en werkplezier. Het zijn drie kernwaarden die je zo op een Talen-blauw tegeltje zou kunnen terugvinden. Vraag het maar eens aan Anne Helder, vestigingsdirecteur van Talen Noord, die deze kernwaarden letterlijk terugziet bij dit familiebedrijf.  

In juni 2019 werd Anne aangesteld als vestigingsdirecteur van Talen Noord. Niet geheel ‘blanco’, overigens. Hij had al een relatie met Talen Vastgoedonderhoud vanuit zijn vorige werkgever(s) uit de onderhoudsbranche. Alleen zat Anne toen ‘aan de andere kant van de tafel’: als opdrachtgever voor Talen Vastgoedonderhoud. Wat hem toen al opviel was de grote mate van kwaliteit, professionaliteit, zakelijkheid en het teamgevoel. Daar was hij naar eigen zeggen echt van onder de indruk.

Eigen bedrijf runnen

Dat was voor Anne ook één van de beweegredenen om in te gaan op de uitnodiging voor een gesprek met Mark van der Graaf en Emiel Talen, beide algemeen directeur van Talen Vastgoedonderhoud. En dat gesprek voelde heel vertrouwd. Ook in dit gesprek kwam de teamspirit naar voren.

Anne vond wat hij zocht: de verantwoordelijkheid om de vestiging Talen Noord te runnen, verder uit te bouwen en daarmee te stabiliseren. De keuze was duidelijk voor hem: met vol vertrouwen en energie ging hij deze uitdaging aan.

Talen Noord staat voor partnership

Bij een nieuwe uitdaging horen ook nieuwe werkwijzen, nieuwe processen, nieuwe mensen. Het team van Talen Noord kenmerkt zich door de enorme bereidwilligheid. Dit is voelbaar zodra je bij de vestiging naar binnen gaat. De medewerkers zorgen ervoor dat er op een andere manier gewerkt wordt: coöperatief. Het team wil op deze manier niet alleen ‘binnen de muren’ werken, maar ook met hun opdrachtgevers.

Want écht samenwerken, een band opbouwen en daardoor commitment krijgen, zijn onderdelen die evident zijn voor een langdurige samenwerking. Gelukkig krijgen ze daarover positieve feedback van opdrachtgevers. Dat zijn voornamelijk corporaties in het noorden van Friesland. Eén van die opdrachtgevers gaf onlangs terug dat ze meer dan ooit het gevoel van partnership ervaren met het team van Talen Noord. Iets waar Anne heel trots op is en wat volgens hem alleen kan op het moment dat je een goed team van mensen hebt.

Iedereen kent het Talen Noord-team

Dat goede team van mensen; dat is er bij Talen Noord. Een trots team met een grote mate van betrokkenheid. Één met teamplayers. En dat werpt zijn vruchten af. Want, zo vertelt Anne: “Iedereen in de markt kent ons”. En dat geeft een goed gevoel.

Werkgebied vergroten, maar rust bewaren

De ambitie van team Talen Noord? Bijvoorbeeld het vergroten van het werkgebied waarin ze momenteel opereren. Ze willen ook opdrachtgevers in Groningen en Noord-Holland aan zich binden door (keten)samenwerkingsverbanden aan te gaan. Zodat de naam Talen daar ook bekend wordt. Wat de ambitie ook is: het team van Talen Noord zoekt altijd samen naar een oplossing. Ook dat is samenwerken.

Sfeerbeheer

Het moet worden gezegd dat er bij Talen Noord veel wordt gedaan aan ‘sfeerbeheer’. En dat blijft niet alleen bij het maken van een goede grap op z’n tijd of het versieren van de werkplek met confetti van iemand die jarig is. Nee hoor! Zo wordt er ook een digitale vrijdagmiddagborrel georganiseerd, compleet met lekkere hapjes die persoonlijk bij de mensen thuis zijn bezorgd. Of een online-bingo met mooie prijzen. Dit alles om de sfeer erin te houden. Uiteraard!

 

 

 

 

 

 

 

 


Familiebedrijven maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Talen Vastgoedonderhoud is daar één van, sinds 1928.

Klaar om aan de slag te gaan met úw vastgoedonderhoud?