Verduurzaming 63 woningen met WOONstichting Gendt

Op 8 maart 2023 hebben Germa Knuver (directeur bestuurder WOONstichting Gendt) en Martijn van der Wal (vestigingsdirecteur Talen Vastgoedonderhoud) het contract ondertekend voor de verduurzaming van 63 woningen met een slecht energielabel (D, E, F of G).

WOONstichting Gendt heeft nog 63 woningen met een slecht energielabel. Vorig jaar is in overleg met Huurdersvereniging Gendt besloten om deze woningen versneld te gaan verduurzamen. Het afgelopen half jaar is gebruikt om dit project voor te bereiden en aan te besteden. Talen Vastgoedonderhoud uit Nijmegen kwam als beste partij uit de bus.

Van elke woning is bepaald welke maatregelen uitgevoerd kunnen worden. Het gaat hierbij om dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en Mechanische Ventilatie. De meeste woningen zullen na de verduurzaming een energielabel A krijgen. De uitvoering start half mei. Het doel is om de meeste woningen voor het nieuwe stookseizoen uitgevoerd te hebben.

Huurders hoeven voor de verduurzaming geen huurverhoging te betalen. Na de uitvoering van de werkzaamheden gaan deze huurders op hun energierekening besparen. Daarnaast worden deze woningen comfortabeler en gezonder.

Talen Vastgoedonderhoud zal een deel van de opdrachtsom inzetten voor Social Return. Dat betekent dat zij medewerkers inzetten met een achterstand op de arbeidsmarkt of dat zij bepaalde diensten afnemen van de sociale werkvoorziening in de regio.