Talis en RGS-partners tekenen uitvoerings-overeenkomst Woning delen

Samen met Talis en haar vaste RGS-partners Quadrant, De Variabele en Ariëns ondertekenden wij afgelopen week een overeenkomst voor de uitvoering van het concept Woning delen. Bij woningdelen wordt in een leegstaande eengezinswoning met drie slaapkamers een tweede badkamer gecreëerd en de bovenverdieping verdeeld. Beide huurders krijgen een eigen slaapkamer en badkamer en delen de benedenverdieping.

Om deze ombouw snel en betaalbaar uit te kunnen voeren heeft Talis samen met haar RGS-onderhoudspartners enkele slimme technische uitvoeringsconcepten ontwikkeld, die in de toekomst demontabel zijn, mocht de behoefte aan grotere woningen weer toenemen. De partners hebben een ‘standaard’ technische oplossing bedacht voor de snelle ombouw van de derde slaapkamer naar badkamer, zodat ze niet bij elke woning opnieuw het wiel uit hoeven vinden. Een flexibele oplossing, zodat de badkamer in de toekomst weer slaapkamer kan worden.

Snel en kwalitatief goed
Elke RGS-partner geeft op eigen wijze en tegen een vaste prijs uitvoering aan het concept: kant en klaar af fabriek of op traditionele wijze gebouwd, maar altijd met een gegarandeerde kwaliteit. Het duurt ongeveer vijf weken, van voorbereiding tot aan oplevering, voordat de transformatie inclusief mutatiewerkzaamheden gereed is, waardoor Talis woningzoekenden snel aan een betaalbaar nieuw (t)huis kan helpen.

Mooie aanvulling
Over doorgroeien gesproken: vooralsnog zit Eddy perfect op zijn plek als uitvoerder en leermeester. Maar feit is wel dat hij nog 22 jaar moet werken voordat hij met pensioen mag. ‘Eerlijk gezegd heb ik op dit moment geen nieuwe ambities. Ik vind het werken met mijn team van collega’s ook nog veel te leuk. Aan de andere kant zou ik soms wel wat meer bij de werkvoorbereiding van een nieuw project betrokken willen worden. Nu ga ik af en toe al met een werkvoorbereider van Talen mee naar een opdrachtgever om samen te kijken hoe een nieuw project het best aangevlogen kan worden. Het leuke hieraan is dat ik vanuit mijn praktijkervaring met een andere blik tegen zaken aankijk en zo een mooie aanvulling kan bieden. Wie weet kan ik hier over een paar jaar wat meer mee gaan doen binnen Talen.’

Gerelateerde berichten

Ondertekening RGS-samenwerkingsovereenkomst met Elkien

- Bij alles wat we doen, zetten we onze bewoners centraal. En dat geldt ook voor Elkien en de RGS-partners waar ze mee samen werken.

Ondertekening intentieverklaring ketensamenwerking Omnia Wonen

- Samen met Lenferink en Salverda Bouw gaan wij de Ketensamenwerking met Omnia Wonen aan. Woensdag 7 december 2022 tekenden de vier partijen de intentieverklaring Ketensamenwerking.

Vertrouwen is een werkwoord

- Accolade Woningcorporatie uit Heerenveen werkt al enige tijd volgens de RGS (Resultaatgericht Samenwerken) methodiek.

Zoeken binnen Talen