Samen met Talis en haar vaste RGS-partners Quadrant, De Variabele en Ariëns ondertekenden wij afgelopen week een overeenkomst voor de uitvoering van het concept Woning delen. Bij woningdelen wordt in een leegstaande eengezinswoning met drie slaapkamers een tweede badkamer gecreëerd en de bovenverdieping verdeeld. Beide huurders krijgen een eigen slaapkamer en badkamer en delen de benedenverdieping.

Om deze ombouw snel en betaalbaar uit te kunnen voeren heeft Talis samen met haar RGS-onderhoudspartners enkele slimme technische uitvoeringsconcepten ontwikkeld, die in de toekomst demontabel zijn, mocht de behoefte aan grotere woningen weer toenemen. De partners hebben een ‘standaard’ technische oplossing bedacht voor de snelle ombouw van de derde slaapkamer naar badkamer, zodat ze niet bij elke woning opnieuw het wiel uit hoeven vinden. Een flexibele oplossing, zodat de badkamer in de toekomst weer slaapkamer kan worden.

Snel en kwalitatief goed

Elke RGS-partner geeft op eigen wijze en tegen een vaste prijs uitvoering aan het concept: kant en klaar af fabriek of op traditionele wijze gebouwd, maar altijd met een gegarandeerde kwaliteit. Het duurt ongeveer vijf weken, van voorbereiding tot aan oplevering, voordat de transformatie inclusief mutatiewerkzaamheden gereed is, waardoor Talis woningzoekenden snel aan een betaalbaar nieuw (t)huis kan helpen.

Vlnr: Vincent Jansen (Ariëns, onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling), Ron van de Molengraft (Talis) , Rob Hagemans (Quadrant), Eefje Lentjes (Talis), Cees Budding (Talen Vastgoedonderhoud), Esther Ceelen (Quadrant) en Rolf Rüthers (De Variabele)
Foto: Patricia Rehe