Pepijn Harleman | manager bedrijfsbureau

‘Ik zit echt op mijn plek, want ik doe waar ik goed in ben en dat geeft me veel zelfvertrouwen’

Manager bedrijfsbureau Pepijn Harleman zit helemaal op zijn plek bij Talen Vastgoedonderhoud. Hij gedijt goed bij de normen en waarden die binnen het familiebedrijf gelden. Want mensen doen normaal tegen elkaar en samen met zijn collega’s kan hij lachen én mooi werk leveren. Als manager bedrijfsbureau ervaart Pepijn een grote mate van vrijheid. En hij wordt volop gestimuleerd om zijn persoonlijke ambities te realiseren. In de toekomst zou Pepijn graag een directiefunctie binnen Talen willen vervullen. ‘Het feit dat ik me veilig genoeg voelde om deze wens te uiten, zegt genoeg over de bedrijfscultuur binnen Talen.’

 

Als Pepijn in 1980 in Deventer wordt geboren, is zijn vader net een eigen bouwbedrijf gestart. Geen wonder dus dat hij 43 jaar later eveneens in de bouwwereld werkzaam is. Hoewel… ‘Ik ben geen echte bouwer. Maar ik vind het wel gaaf om samen met anderen iets moois te maken. En ik hou van de directe wijze waarop mensen in de bouw met elkaar communiceren. Zo zit ik zelf namelijk ook in elkaar.’

Het traject naar Talen

Nadat Pepijn in 2004 de opleiding HTS Bouwkunde heeft afgerond, gaat hij als calculator/werkvoorbereider aan de slag bij een bouwbedrijf in Harderwijk. Na enkele omzwervingen vraagt zijn vader hem in 2008 om mede-eigenaar te worden van zijn bouwbedrijf. ‘Helaas sloeg niet veel later de recessie toe en daarom besloot ik om mijn functie weg te bezuinigen, zodat het bedrijf van mijn vader kon blijven voortbestaan.’ Niet lang daarna wordt Pepijn door Talen benaderd om op een vrijgekomen vacature te solliciteren. ‘Hoewel ik net tweede werd, was ik wel positief verrast door de open en oprechte manier waarop Talen de keuze onderbouwde. Het bedrijf liet een goede indruk bij me achter en mede daardoor besloot ik 10 jaar later alsnog toe te happen toen Talen me vroeg ik of de vacature van projectcoördinator wilde komen vervullen.’

Na drie maanden promotie

De taak die Pepijn in 2018 bij Talen op zich neemt, is ‘even helder als veelzijdig’, zo vertelt hij. ‘Een projectcoördinator verzorgt het hele voortraject voor een onderhouds- of renovatieproject of een tender of aanbesteding. Hij calculeert de kosten voor een project en stelt een begroting op. Hij koopt de benodigde bouwmaterialen in, onderhoudt de administratie en hij stuurt de onderaannemers aan. Voor mij persoonlijk hielp het dat ik in de voorgaande jaren al veel kennis en ervaring had opgedaan in verschillende functies. Ik zat echt op mijn plek, want ik deed waar ik goed in was en dat gaf me veel zelfvertrouwen.’ Mede daardoor besluit Pepijn al na drie maanden te reageren als de positie van manager bedrijfsbureau vrijkomt. ‘Ik dacht “ik steek gewoon mijn hand op” en dat initiatief werd direct positief ontvangen.’

Voorspellende gave

Inmiddels is Pepijn alweer een kleine vijf jaar manager bedrijfsbureau in de vestiging Talen West, waar hij een team van 10 projectcoördinatoren aanstuurt. ‘In het kort komt het erop neer dat ik de projectcoördinatoren waar nodig ondersteun en eventuele problemen al op voorhand tackel. Dankzij mijn eerdere functies in de bouwwereld heb ik een soort van voorspellende gave, waardoor ik problemen binnen projecten snel onderken en vervolgens aan een oplossing kan werken.’

Écht welkom voelen

Daarnaast begeleidt Pepijn de nieuwe collega’s die zich bij zijn team voegen. ‘Als bedrijf heb je maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Dat heb ik zelf ook ondervonden toen ik bij Talen ging werken. Als nieuwe medewerker doorliep ik een inwerkprogramma, waarbij je zowel de verschillende afdelingen binnen Talen als je eigen vestiging en je collega’s leert kennen. Bovendien is op je eerste werkdag je naam al in Outlook aangemaakt, zodat je precies weet wanneer je met wie kennis gaat maken. Als manager bedrijfsbureau zorg ik er daarnaast voor dat ik persoonlijk de voordeur opendoe als een nieuwe medewerker zich voor zijn of haar eerste werkdag meldt. Hierdoor voelt iemand zich écht welkom.’

Medewerkers binden en behouden

Die hartelijke en professionele ontvangst is wat Pepijn betreft typerend voor het familiebedrijf dat Talen al bijna 100 jaar is. ‘Als organisatie zorgt Talen goed voor haar mensen, zowel op zakelijk als op sociaal vlak. We worden bijvoorbeeld optimaal gefaciliteerd, zodat we ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarnaast zorgt het bedrijf er op diverse manieren voor dat medewerkers aan boord blijven. Bijvoorbeeld door hen binnen de afgesproken kaders een grote mate van vrijheid te geven.’ Ook de sociale aanpak van Talen draagt er volgens Pepijn aan bij dat medewerkers niet naar andere opdrachtgevers vertrekken. ‘Zo worden er jaarlijks een kerstbijeenkomst en een barbecue georganiseerd. Ook zijn er familiedagen voor medewerkers met hun gezin. En in onze vestiging vindt ieder kwartaal Talen West Culinair plaats, waarbij telkens twee collega’s op vrijdagmiddag een thema-lunch organiseren. In mijn ogen dragen deze events sterk bij aan de teambuilding.’

Ambities stimuleren en realiseren

De zakelijke en sociale aanpak van Talen zorgt ervoor dat Pepijn er niet over peinst om het familiebedrijf te verlaten. Integendeel. In 2022 bekent hij tijdens een functioneringsgesprek met zijn leidinggevende dat hij in de toekomst graag een directiefunctie wil vervullen. ‘Vanzelfsprekend had ik daar vooraf lang over nagedacht en ik vond het natuurlijk best spannend om deze ambitie hardop uit te spreken. Maar als je iets echt graag wilt, moet je dat ook aangeven. Het feit dat ik me veilig genoeg voelde om deze wens te uiten, zegt genoeg over onze bedrijfscultuur.’ Inmiddels volgt Pepijn aan Nijenrode de Modulair Executive MBA Public & Private. ‘Ik vind het heerlijk dat Talen mij prikkelt om me verder te ontwikkelen en door te leren. Hierdoor word ik telkens uitgedaagd en kan ik steeds meer betekenen voor de organisatie. En daar voel ik me supergoed bij.’

‘Ik doe zelf de voordeur open als een nieuwe medewerker zich voor zijn of haar eerste werkdag meldt. Hierdoor voelt iemand zich écht welkom’