Monique Falkena
vestigingssecretaresse Talen Noord

”Ik vraag dan wat wíj kunnen doen om het makkelijker te maken.”

Als iémand weet wat er loopt en waar we met elkaar aan werken, dan is het Monique. Als vestigingssecretaresse is ze die bekende spin in het web, de helikopter boven planningen en agenda’s. En voor velen inmiddels ook een steun en toeverlaat. Rollen waarin Monique zich helemaal thuis voelt.

Bel je naar de vestiging Talen Noord, dan is de kans groot dat je Monique aan de lijn krijgt. Sterker nog, dat is vrijwel zeker. Alweer zeven jaar hoort ze bij de Talen-familie en daarmee is Monique voor de meeste collega’s een veelgehoorde stem en een bekend gezicht. “Ik spreek en zie veel mensen. Ik krijg dus ook veel mee van onze projecten; wat er loopt, wat er aankomt en wat er moet gebeuren om de beweging erin te houden. Vooral dat laatste zie ik als een van mijn belangrijkste én leukste taken.”

Laten zien wat je kunt

Actie, daar houdt Monique van. Dat is maar goed ook, want als vestigingssecretaresse heeft ze volle en afwisselende dagen. Invoeren van urenbriefjes, factureren, onderhouden van het CRM systeem én van de agenda’s… “Dat laatste was in het begin best een uitdaging”, vertelt Monique met een lach. “Toen ik hier kwam, waren de heren gewend om zelf de zaken te regelen, zo ook hun agenda. Dat heb ik echt naar me toe moeten trekken. Ook het vertrouwen moest ik winnen, maar dat zat al snel goed. Laat je zien wat je kunt en heb je goede ideeën, dan krijgt je hier alle ruimte om je werk zelf in te richten. Dat maakt het voor mij extra leuk.”

“Ik hou van dat wij-gevoel. Samenwerken en samen iets moois neerzetten.”

De vaart erin houden

Een drukke functie en niet in de laatste plaats vanwege de telefoon die voortdurend rinkelt. “Ja, de telefoon gaat hier vrijwel de hele dag. Ik zie het als een mooi onderdeel van mijn baan. Gedurende de dag spreek ik veel collega’s die ik help op het moment dat zij een vraag hebben. Zo kunnen zij weer verder en daarmee blijft alles in beweging. Dat is wat mij betreft echt samenwerken. Dat ik hierin van betekenis kan zijn, geeft me een goed gevoel.”

Naast collega’s spreekt Monique ook veel bewoners van aangekondigde of lopende projecten. Zo sprak Monique een bewoner van 83 die niet op de renovatie van haar woning zat te wachten. “Ik kan me dat heel goed voorstellen en dat zeg ik dan ook. Ik vraag dan meteen wat wíj kunnen doen om het voor haar makkelijker te maken. Als ik dan de vraag krijg of wij de berging voor haar leeg kunnen halen, dan geef ik daar gehoor aan. Dat kost ons een beetje extra tijd, maar we krijgen er veel voor terug: een bewoner die het ziet zitten dat we aan de slag gaan én we kunnen door met ons project.”

Die vaart hou je er samen in. Ieder is immers een schakel in de lange keten, aldus Monique. “Ik wil dat alles goed verloopt. Daarin heb ik mijn rol en neem ik mijn verantwoordelijkheid. En dat doen we hier allemaal. Ik hou van dat wij-gevoel. Samenwerken en samen iets moois neerzetten, daar gaat het om.”