Binnen ons bedrijf werken collega’s die zich niet alleen lid voelen van de ‘Talenfamilie’, maar ook echt familie van elkaar zijn. Zoals de broers Oguzhan en Atakan Yazici.

Atakan werd door het enthousiasme van zijn broer Oguzhan besmet met het ‘schildersvirus’. Van iets lelijks iets moois maken, daar doen ze het voor!

Je kunt ze bijna niet uit elkaar houden, zoveel lijken ze op elkaar. Dat is niet zo gek: ze zijn tweelingbroers. En ze zijn beide schilder. En óók nog eens samen in dienst bij Talen Vastgoedonderhoud. Over wie we het hier hebben? Atakan en Oguzhan Yazici. Wat bindt hen als broers, in hun werk en vooral – wat bindt hen aan Talen?

Vraag één is vrij snel en gemakkelijk te beantwoorden. Atakan en Oguzhan zijn sinds hun geboorte 21 jaar geleden al verbonden met elkaar. Letterlijk en figuurlijk. Sindsdien doen ze bijna alles samen. Dat gold ook voor het kiezen van een opleiding na de middelbare school.

Schildersvirus

Als je nog niet helemaal weet wat je wilt gaan doen, is het soms best even zoeken. Gelukkig bood een vriend van Oguzhan uitkomst. Hij was schilder bij Talen Vastgoedonderhoud en vroeg aan Oguzhan of hij een keer mee wilde om te helpen op een project. En zo geschiedde. Hij werd zó enthousiast over het schilderen; de keuze voor de schildersopleiding was snel gemaakt. Atakan werd door zijn broer besmet met het ‘schildersvirus’. Hij koos óók voor de schildersopleiding.

Samen werken & leren bij Talen Vastgoedonderhoud

Tijdens deze opleiding bewandel je twee paden: werken en leren tegelijk. Oftewel: vier dagen per week werken, één dag naar school. Mag je zelf kiezen waar je gaat werken? In het geval van Atakan en Oguzhan wel. En daar waren ze maar wat blij mee.

Want de broers wilden graag bij Talen Vastgoedonderhoud aan de slag vanwege de goede verhalen over het bedrijf. Één ervan is dat je Talen-kleding krijgt, ook als je leerling bent. Maar wat misschien wel de doorslag gaf, is dat je bij Talen Vastgoedonderhoud ‘alles mag doen als leerling’ en je veel verantwoordelijkheid krijgt. Dat sprak hen aan. En dat kunnen Atakan en Oguzhan – terugkijkend op die periode – bevestigen. Van leerlingen die bij andere (schilders)bedrijven stageliepen, kregen ze namelijk heel andere verhalen te horen. Dat ze bijvoorbeeld ‘alleen maar mochten schuren’. Dat is bij Talen wel anders: je mag meteen met de kwast aan de slag.

Trots en waardering

Je zult verwachten dat de tweelingbroers op dezelfde projecten werken. Ze doen immers alles samen.. Toch is dat niet zo – en van hen dat hoeft ook niet per se. Want nu ‘showen’ Atakan en Oguzhan bij thuiskomst foto’s aan elkaar van wat ze hebben gedaan.

Hoe merken Atakan en Oguzhan dat ze worden gewaardeerd? Dat gaat van de barbecue tot aan de jaarlijkse kerstborrel. En door de persoonlijke benadering. Veel Talen-mensen kennen de broers beide bij naam. Dan wordt er geroepen: ‘Hé, gebroeders Yazici!’, en kunnen ze hun lachen niet inhouden. Je bent geen medewerker met een nummer; je bent een persoon. Dat voelen ze allebei.

Maar ‘waardering krijgen’ zit ook in ‘kansen krijgen’. Zo wil Oguzhan graag specialist worden in houtrot. Hij doet al veel van dit soort werkzaamheden, maar wil dit verder uitbreiden. Door bijvoorbeeld met een eigen Talen-bus projecten te bezoeken. Dat lijkt hem fantastisch.aar mag hij een cursus voor gaan volgen.

Het schildersvak promoten

Als je ziet met hoeveel passie deze twee over hun vak praten, zou je spontaan schilder worden. Wat zowel Atakan als Oguzhan aangeven, is dat je van ‘iets heel lelijks, iets heel moois kunt maken’.  Je ziet gelijk een verandering door het werk dat je doet. Als een deur die lelijk is door afgebladderde verf en houtrot dankzij jou verandert in een strak-gelakt exemplaar; dan leidt dat tot veel voldoening. Atakan geeft zelfs aan dat schilderen rustgevend is, want je moet zéér gefocust zijn.

Waarom Talen Vastgoedonderhoud?

Als je erover denkt om schilder te worden… Waarom zou je dan bij Talen Vastgoedonderhoud willen werken? Volgens Atakan en Oguzhan is dat voornamelijk vanwege de fijne sfeer, de collega’s en de toegankelijkheid van iedereen. Maar ook omdat de ‘basiszaken’ gewoon goed geregeld zijn, zoals bijvoorbeeld je pensioen. En de loonuitbetaling: die is altijd netjes op tijd. Bij Talen Vastgoedonderhoud zitten ze gewoon goed!

 

 

 

 

 

 


Familiebedrijven maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Talen Vastgoedonderhoud is daar één van, sinds 1928.

Klaar om aan de slag te gaan met úw vastgoedonderhoud?